Staal snijden

Staal snijden klinkt op het eerste gezicht heel erg ingewikkeld. Het is niet zo dat je een mes pakt en je snijdt een stuk staal doormidden. Voor staal snijden zijn uiteraard ook diverse technieken denkbaar. Kijk daarom op de website Snellasersnijden.nl voor informatie over diverse technieken.

Op verschillende manieren staal snijden

Staal snijden kan ook verschillende manieren worden gedaan. Staal kan worden worden gesneden door middel van water. Het water wordt onder zo’n enorme hoge druk gezet dat het functioneert als een vlijmscherp mes dat overal dwars doorheen gaat. De mogelijkheden zijn dan ook weer heel divers. Staal van diverse diktes kan worden doorgesneden op deze manier.

Kijk snel op de website Snellasersnijden.nl voor veel meer informatie en wellicht ook inspiratie.

Staal lasersnijden is erg populair

Staal snijden met behulp van een laser is ook een veel gebruikte en populaire techniek die veelvuldig wordt gebruikt tegenwoordig in de metaalindustrie. Kijk op onze website voor meer informatie en mogelijkheden.

Producten van staal worden in het dagelijks leven veel gebruikt. Denk maar eens aan machinebouwbedrijven, constructiebedrijven, autobedrijven etc. Iedereen kent wel de platen, buizen en pijpen die je bijvoorbeeld wel eens langs de weg ziet liggen bij wegwerkzaamheden en denk alleen al eens aan alle leidingen die in je huis zijn verwerkt en ook de leidingen die onder de grond zijn aangebracht voor bijvoorbeeld de toevoer van energie.

Veel mogelijkheden met staal snijden

Het snijden van staal is altijd maatwerk dus eigenlijk een kunst op zich. De mogelijkheden zijn nl. te over. Je kunt sjablonen snijden, letters, figuren, etc. en daarom wordt het niet alleen door en voor industriele opdrachtgevers gewerkt maar ook voor bouwbedrijven, architecten en particulieren. Denk aan het ontwerpen van trappen voor woningen en hekwerken.

Veel moderne kunstenaars gebruiken het staal snijden ook in het vervaardigen van hun hedendaagse kunst. Met een ‘staaltje’ kundig laswerk ontwerpen zij de meest uiteenlopende creaties die veel mensen van nu aanspreken.

staal snijden

Staal snijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *