Metaalbewerken

Metaalbewerken is een vak apart en werd vooral vroeger door veel jonge mannen gekozen als vak op de technische school waar de meeste toekomst in zat. Deze mannen hadden dan ook altijd snel en veel werk. Tegenwoordig wordt metaalbewerken op een heel andere manier uitgevoerd dan vroeger. Kijk bijvoorbeeld op www.snellasersnijden.nl voor informatie over metaal bewerken.

Vele soorten metaalbewerken

De metaalproductenindustrie bestaat uit diverse soorten bedrijven die uiteenlopende activiteiten op het gebied van constructie-, plaat- en isolatieplaatwerk uitvoeren. Denk aan constructiebedrijven, plaatwerkindustrie, toeleveringsbedrijven, machine- en apparatenbouw, scheepsbouw en de transportmiddelenindustrie.

Onder metaalbewerken kunnen we diverse technieken onderscheiden, denk bijvoorbeeld aan: lassen, lasersnijden, buigen, ponsen, beitsen, solderen en frezen etc. Verschillende technieken zijn mogelijk en het ligt maar net aan de wensen van het eindresultaat wat de beste techniek is om het metaal te bewerken. Tegenwoordig is het veel meer computergestuurd en machinaal werk dan vroeger.

Op maat gemaakt!

Metalen strips of buizen kunnen vaak met de hand op maat worden gemaakt en dit is natuurlijk veel veiliger dan het werken met elektrisch gereedschap. Met een ijzerzaag of ijzersnijder kun je veel precisiewerk verrichten. Veiligheid is een belangrijk aspect bij het metaalbewerken dus het dragen van een veiligheidsbril is een must. Tijdens bijvoorbeeld het lassen van metaal springen veel vonken in het rond dus bescherming is een vereiste.

Uiteraard wordt er veel met metaal gewerkt in de industrie, bouw etc. maar vergeet bijvoorbeeld het werk van verschillende kunstenaars niet. Uit metaal worden ook al jaren lang de meest mooie bijzondere kunstwerken vervaardigd. Vooral bij jonge opkomende kunstenaars is metaal een veelgebruikt en populair materiaal. Voordeel is de lange levensduur zodat men jarenlang plezier kan hebben van het ontworpen kunstwerk.

Online offerte aanvragen voor metaalbewerken

Metaal bewerken behoort echt tot vakmanschap en werd vroeger echt als ambacht gezien. Door de komst van de computer en allerlei andere geavanceerde technieken is metaalbewerken heel erg veranderd in de loop der jaren. Kijk op onze website voor meer informatie.

metaal bewerken

Metaalbewerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *